У Франківську відкрили реконструйований Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Дивосвіт»

Сьогодні в Івано-Франківську урочисто відкрили реконструйований Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт».

Завдяки німецькій фірмі «Кнорр-Бремзе Глобаль Каре» тут відремонтовано та обладнано майже 140 квадратних метрів площі. Також меценати подарували Центру автомобіль «Форд», який пристосований для перевезення інвалідів.

Зазначимо, що раніше вихованці Центру займалися тільки у двох приміщеннях. Зараз діти мають можливість позайматися у спортивному залі, трьох класах для трудового навчання. Особливо керівники «Дивосвіту» відзначили нове приміщення кухні, де діти тепер мають можливість набувати навичок приготування їжі.

Заступник міського голови Зінаїда Болюк зауважила, що міська влада завжди готова прийти на допомогу Центру.

«Разом ми вирішимо усе, - каже вона, - Ці приміщення дуже допоможуть дітям, дадуть змогу всім подружитися».

Начальник управління освіти Михайло Верес переконаний, що дуже добре, коли є такі люди, для яких проблеми дітей з обмеженнями не байдужі та відзначив, що тепер Центр запрацює по іншому.

Батьки дітей, які займаються в Центрі подякували меценатам та зазначили, що тепер діти навіть не будуть ходити додому.

«Діти великі, їх ніхто не хоче, - говорить Галина Гринчак, - Але тут їм рай. Мій син сказав, що тут є все, щоб жити. Навіщо ходити додому?».

Відзначимо, що німецькі меценати пообіцяли не зупинятися на зробленому. Вони мають намір також поставити огорожу навколо «Дивоствіту» та впорядкувати подвір’я.



old_editor, 09.06.2010 22:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини