У Івано-Франківську з’явиться ще один центр реабілітації дітей

Про це сьогодні, на відкритті оновленого реабілітаційного Центру «Дивосвіт» сказав міський голова Віктор Анушкевичус.



«Ми зараз продовжуємо перемовини на предмет будівництва нового реабілітаційного центру для дітей із цим же німецьким інвестором,
- каже Віктор Анушкевичус, - Це коштує мільйони, не один мільйон. Німецька сторона минулого року підтвердила свою згоду, ми знайшли земельну ділянку. Вона їм сподобалася, бо там зручний доїзд і є можливість залучати дітей до терапії. Тепер єдине питання за партнерами, тобто наскільки буде наповненим їхній фонд, і коли вони зможуть приступити до будівництва».

Віктор Анушкевичус відзначив, що тільки завдяки допомозі інвесторів можна дуже швидко втілювати проекти, подібні на «Дивосвіт».

«В умовах фінансово-економічної кризи, якщо говорити про потребу тільки управління освіти, то тільки на капвидатки потрібно біля 11 мільйонів, - каже мер, - Тому власним коштом це усе робилося б набагато довше. А так, завдяки інвестору, ми маємо такий хороший результат».

Також міський голова зазначив, що і мерія має кілька незавершених освітніх проектів, які цьогоріч повинні бути завершені.

«Потрібно закінчити опалення в дитячому садочку №11, є питання завершення реконструкції басейну в дитячому дошкільному закладі №28 і у школі-ліцеї №23, - говорить Віктор Анушкевичус, - Ми маємо намір повністю завершити програму «Басейни». Також, безумовно, є питання по дахах, є питання по санвузлах, є питання по навчальних кімнатах та зміцненню матеріально-технічної бази. Грошей потрібно дуже багато, але в цьому році, не зважаючи ні на що будуть продовжуватися роботи, які ми запланували ще у 2008 році».

old_editor, 09.06.2010 22:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини