«Опора» спостерігатиме за проходженням ЗНО у ролі абітурієнтів — Іван Маруняк

Сьогодні Громадянська мережа «Опора» виступила зі своєю кампанією громадського спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням у Івано-Франківській області.

Як зазначив регіональний координатор кампанії Іван Маруняк, «Опора» проведе 96 спостережень по області. Спостерігачі від «Опори» на тестах з української мови та літератури працюватимуть на 40 % пунктів тестування, з математики - 30% та 25 % - на тестуванні з інших предметів.



«Окрім реєстрації на спостерігачів, деякі члени Громадської мережі зареєструвалися як безпосередні учасники тестувань, тобто абітурієнти, що проходитимуть тестування. Це допоможе нам удосконалити методику спостережень за учасниками та покращити рівень фіксації порушень на пункті тестування», - пояснює Іван Маруняк.

Регіональний координатор також зауважив, що з усіх зареєстрованих у них осіб, що виявили бажання стати спостерігачами на ЗНО, батьків зареєструвалося не більше двох.

«Це дуже низький показник. Нас дивує, чому батьки не цікавляться тим, як проходить ЗНО, коли є можливість, а потім пред`являють претензії щодо справедливості проведення тестування», - каже Іван Маруняк.



old_editor, 31.05.2010 20:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини