Прикарпаття готове до купального сезону. Маємо проблеми з коштами на обстеження об’єктів водолазами — Щочкін

У Івано-Франківську місця для масового купання людей майже готові до весняно-літнього сезону.

Про це «Малакаві» розповів начальник управління із надзвичайних ситуацій Юрій Щочкін.

«Робота по підготовці водних об’єктів проводиться чимала, — каже Юрій Щочкін, — За кожним ЖЕО закріплене певне місце для купання, яких в місті є п’ять. Встановлено щити із інформацією про правила поведінки людей на воді. Єдине, з чим маємо проблеми - це з коштами на обстеження цих об’єктів водолазами, але ми найближчим часом домовимось із ними за мінімальними цінами й таке обстеження буде проведено обов’язково».

Щодо області, то начальник обласної водолазно-рятувальної служби Микола П’ятківський зазначив, що із семи об’єктів масового купання людей на чотирьох проведено обстеження.

«Такі місця, як міське озеро в Івано-Франківську, річка Дністер у Галичі, міські озера у Городенці, Снятині та Калуші, а також водні об’єкти в Коломийському та Тисменецькому районах є основними водними об’єктами в області, на яких сконцентровано велику увагу. До кінця тижня плануємо обстежити їх усіх. Також, готуємо рятувальників та проводимо мобільні рейди по виявленню нелегальних місць для купання», - каже він.

Виконуючий обов’язки начальника обласного управління з питання НС Микола Паламарчук переконаний, що цьогоріч надзвичайних випадків на водних об’єктах області буде менше.

«Проводиться колосальна робота, - каже він, - Все направлено на те, щоб надзвичайних випадків на водних об’єктах Прикарпаття поменшало».

old_editor, 31.05.2010 17:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини