Будівництво квіткового ринку зайшло в глухий кут. Відділ охорони архітектурної спадщини ставить палки в колеса – забудовник

Впродовж п`яти років директор квіткового ринку, голова кооперативу «Первоцвіт», Олена Сазанкова, за підтримкою генерального директора будівельної компанії «АРС-Дім» Віктора Рудницького збирали увесь пакет дозволів на початок будівництва. Проте, вже з початком будівництва у працівників квіткового ринку з`явилися чергові труднощі.

Як розповідає Віктор Рудницький, дозвіл на початок будівництва був отриманий ще на початку минулого року й лише нещодавно відділ охорони архітектурної спадщини МВК заявив про неправомірність будівництва біля архітектурної пам`ятки міста – Художнього музею.

«Начальник відділу Ігор Панчишин написав скаргу в Державну службу з питань національної культурної спадщини України, де територію під будівництво завищив у чотири рази», – каже Віктор Рудницький.

Подібні скарги значно затягують процес будівництва. Як пояснює Олена Сазанкова, щороку квіткарі змушені платити оренду за приміщення, які вони винаймають, 27 тисяч доларів, при цьому маючи дозвіл на будівництво, зокрема й від містобудівельної ради, членом якої є й Ігор Панчишин.

На сьогодні очікується рішення прокуратури, яке повинно поставити крапку у вирішенні цієї проблеми.

«Ми свідомі того, – запевняє Віктор Рудницький, – що поруч є пам`ятник архітектури. Будуть застосовані спеціальні технології та навики, щоб не зашкодити йому».

old_editor, 15.04.2010 19:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини