У Івано-Франківську «Свобода» вимагає від влади не піднімати комунальні тарифи

14 квітня у Івано-Франківську пройшли громадські слухання щодо можливості підняття тарифів на вивіз побутових відходів. Участь у заході взяли і представники міського комітету ВО «Свобода».

На зустрічі представники від націоналістів виступили з вимогою до міської влади не змінювати діючий тариф. Голова Секретаріату ВО «Свобода» Руслан Марцінків зачитав заяву щодо тарифної політики у Івано-Франківську, прийнятою на засіданні комітету міської організації 13 квітня.

У результаті учасники громадських слухань прийняли рішення направити на розгляд Виконавчого комітету міської ради пропозиції від ВО «Свобода».

Нижче наводимо текст заяви, прийнятої комітетом Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода».

ЗАЯВА

Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода»

щодо тарифної політики у Івано-Франківську

Івано-Франківська міська організація ВО «Свобода» висловлює свою стурбованість тарифною політикою Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та заявляє про неприпустимість подальшого чиновницького визискування з українців.

Значне підняття цін на продукти харчування, зменшення кількості робочих місць та загальне зростання соціальної напруги поставили у ще більш скрутне становище значну частину населення України. Великий капітал зосереджений в руках невеликої групи осіб переважно неукраїнського походження. Натомість представники титульної нації залишаються за межею бідності і в таких суспільно-політичних умовах змушені просто виживати.

У Івано-Франківську, ситуація ускладнена ще й постійним підняттям тарифів на комунальні послуги. З 1 жовтня 2009 року на 33% збільшено ціну на проїзд у міському транспорті, з 1 січня 2010 року на 30% зросла ціна на послуги водопостачання та водовідведення. Ще у 2008 році встановлено незрозумілий тариф на послуги теплопостачання, який розраховується за завищеними показниками споживання газу.

Проте на цьому міська влада не планує зупинятися. На українців чекає ще один тарифний удар. Зокрема сьогодні у місті планується введення в дію нових підвищених тарифів на вивіз твердих побутових відходів. Це притому, що зовсім нещодавно, в кінці 2009 року тариф на цю послугу вже був піднятий на 20%.

Все це дає підстави стверджувати, що замість системного реформування комунальної сфери, міська влада перекладає проблеми її утримання на простих мешканців міста. Як наслідок тарифна політика у Івано-Франківську набуває загрозливих рис для суспільства.

Зауважимо, що переважну більшість представників міської влади складають представники так званого «націонал-демократичного табору», які прийшли до влади на гаслах захисту інтересів українців.

Івано-Франківська міська організація ВО «Свобода» звертається до представників міської влади, депутатського корпусу міської ради щодо зваженої політики при формуванні комунальних тарифів у Івано-Франківську, а також перегляду існуючих тарифів доки соціальна та економічна ситуація в державі не стабілізується. В свою чергу залишаємо за собою право вчинювати законні методи протесту проти подальшого підвищення комунальних тарифів у місті та захисту населення від свавілля чиновників та влади.

13 квітня 2010 року

Комітет Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода»

old_editor, 15.04.2010 16:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини