Ми бачимо повну відсутність смаку у розбудові міста — Ігор Панчишин

Громадське об`єднання «Моє місто» планує організувати підрозділ охорони архітектурних пам`яток при облдержадміністрації.

Про це повідомили члени об`єднання. За їх словами, такі дії приурочені до 18 квітня, що є Всесвітнім днем архітектурних пам`яток.

«Моє місто» стурбоване тим, як нищиться архітектурний стиль міста. Діяльність виконавчих органів, забудовників, мешканців міста повинні бути спрямовані на охорону культурної спадщини міста, натомість, ми бачимо повну відсутність смаку у розбудові міста», — каже член об`єднання, начальник відділу охорони культурної спадщини в місті Ігор Панчишин.

Як розповів Василь Іваночко, член «Мого міста», такий підрозділ працюватиме на паритетних засадах, об`єднавши довкола себе громадських інспекторів, які зможуть відстежувати втручання, спрямовані на погіршення архітектури міста.



«Кожен з інспекторів матиме спеціальне посвідчення, яке надаватиме йому певних повноважень. Зокрема, вони матимуть право здійснювати контроль за будівництвом, складати акти порушень, брати участь в охоронних заходах, засіданнях консультативної ради з приводу охорони архітектурних пам`яток»
, — пояснює Василь Іваночко.

На сьогодні об`єднання «Моє місто» збирає необхідний пакет документів про створення організації для подання у облдержадміністрацію.

old_editor, 14.04.2010 21:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини