У Івано-Франківську не вистачає приміщень для розвитку танцювального виду спорту. Орендні ставки надто високі — Матешко

Як зауважив начальник комітету фізичної культури та спорту МВК Віталій Матешко, танцювальний вид спорту дуже слабо розвинений у Франківську через відсутність відповідних приміщень для організації танцювальних гуртків.

«У світі і в Європі стало модним організовувати гуртки спортивного танцю. У нас цей вид спорту, за наявності хороших спеціалістів, не має можливості розвиватися належним чином через відсутність фінансування та доступних приміщень», — розповідає Віталій Матешко.

Хореограф, керівник одного з івано-франківських танцювальних гуртків Сніжана Полянська пояснює, що не вистачає власне приміщень для створення там танцювальної зали, де потрібно в першу чергу хорошу звукоізоляцію. Якщо ж такі приміщення у місті є, то там або погане транспортне сполучення, або надто високі орендні ставки.

«Наші танцюристи й так займають призові місця як на Всеукраїнських конкурсах спортивного танцю, так і на олімпіадах, якщо ж їм для цього створити відповідні умови, то невдовзі наше місто може стати кращим серед кращих у такому виді спорту як спортивний танець», — каже Сніжана Полянська.

Оренда приміщення у доступному для дітей місці, як стверджує хореограф, 8 дол. за метр квадратний в місяць. Середній розмір необхідного приміщення від 80 метрів квадратних.

old_editor, 10.04.2010 16:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини