З 1 по 10 квітня кожен призовник зобов`язаний з`явитися до військкомату – Сорокопуд

Цього року повістку до військкомату на руки отримало вже 1400 осіб, хоча з`явилося на виклик не більше сімсот призовників, що, за словами військового комісара Івано-Франківського військкомату Ігоря Сорокопуда, є досить невисоким показником.

Минулого року, як розповідають у військкоматі, 11 осіб по області було засуджено за спробу уникнути строкової військової служби, троє з них мешканці Івано-Франківська.

«Не зважаючи на те, що деякі призовники не отримали повістку, у десятиденний термін з початку призовної кампанії вони зобов`язані з`явитися до нашої установи. Про початок призову сповіщається в засобах масової інформації також розвішуються оголошення в закладах освіти, на підприємствах, в державних установах. Згідно закону призовник повинен звернутися до військкомату, де буде надано відстрочку чи відправлено на службу. Незнання законів не звільняє від відповідальності», – пояснює Ігор Сорокопуд.

Підлягають виклику на призовну та медичну комісію для проходження військової служби хлопці з 1992 року народження, яким до 1 червня 2010 року виповниться 18 років та особам народженим 1985 року, яким ще не виповнилося 25 років.

Ігор Сорокопуд зауважує, що особиста недисциплінованість призовників призведе до накладання на них штрафів. Перший штраф, який накладають на особу, що не з`явилася без поважної причини на призовний пункт становить 55 гривень. Уникнення обов`язку щодо проходження військової служби в результаті може привести до кримінальної відповідальності та накладенні штрафу на суму 2 тисячі гривень.

old_editor, 24.03.2010 14:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини