Третій потяг з меланжем готується до відправки з Прикараття

Зі складу ракетного палива Західного оперативного командування сухопутних військ Збройних сил України, що розташований поблизу села Ценжів на Івано-Франківщині готується до відправки третій потяг з меланжем.

«Потяг буде складатись з 8 залізничних цистерн, це приблизно 400 тон меланжу, — розповів командир військової частини підполковник Андрій Кухарець. – Всі цистерни вже прибули до нас з Росії та пройшли необхідне експертне обстеження».



Таким чином на складах в Ценжеві залишиться приблизно 930 тон меланжу. Потрібно наголосити, що Збройні сили незважаючи на відсутність бюджету в повному обсязі виконують всі покладені на Україну міжнародні зобов’язані стосовно відвантаження меланжу длявого подальшої утилізації. Всі відправки відбуваються згідно затверджених графіків, і як планувалось раніше до кінця травня Прикарпаття буде повністю звільнено від меланжу.

Нагадаємо, що вивіз з України та утилізація меланжу проводиться відповідно до спільного проекту ОБСЄ – Україна стосовно утилізації меланжу. Таким чином з нашої держави вже було вивезено близько 1500 тон цього небезпечного ракетного окислювача.

Підполковник Тарас Грень,

Західний регіональний медіа-центр МО України.

old_editor, 23.03.2010 15:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини