Результати газових переговорів із Росією будуть набагато ефективнішими, ніж за часів Ющенка-Тимошенко — експерт

Українська делегація, в складі якої будуть нові керівники паливно-енергетичного комплексу країни, відправиться до Москви для переговорів про нові ціни на поставки газу для України.

На думку багатьох політологів, цей візити може принести Україні як багато користі, так і багато негативу.

Зокрема, за словами політолога Олександра Колядка, якщо в питання газу не будуть вплутувати питання російської мови та Чорноморського флоту, то можна буде говорити про перший макроуспіх команди Януковича.

«Позитивне вирішення питання газу для нової влади - це принципове та іміджеве питання, — каже Олександр Колдяко, — Тому вони докладуть максимум зусиль для досягнення цілі».

Політолог Олег Білоус вважає, що на користь Януковича буде грати те, що в нього є команда однодумців, а саме: коаліція в Парламенті і Уряд, а це означає, що будь-які результати переговорів будуть сприйняті та підтримані усіма гілками влади.

«Питання жертв, чи то мови, чи флоту, наразі не стоїть, — вважає Олег Білоус, — Питання полягає у зменшенні ціни на газ. Це дасть змогу вийти остаточно з кризи та оптимізувати відносини в нафтогазовій сфері. Я вважаю, що результати газових переговорів із Росією будуть набагато ефективнішими, ніж за часів Ющенка-Тимошенко».

old_editor, 23.03.2010 15:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини