У випадку неконституційності нової коаліції буде започатковано процес переговорів Партії Регіонів із НУ-НС — експерт

Незабаром Конституційний Суд України має нарешті винести своє рішення про конституційність чи неконституційність нового Регламенту Верховної Ради, що передбачає формування коаліції окремими депутатами.

За словами багатьох експертів, рішення КС буде для України перевіркою на демократію.

Як вважає політолог Олександр Колядко, наразі передбачити яким буде це рішення дуже важко.

«Новій владі абсолютно невигідно рішення про неконституційність змін до Закону "Про регламент Верховної Ради, — каже політолог, — Я думаю, влада буде робити усе можливе та неможливе для максимального затягування цього процесу».

На думку Олександра Колядка, швидше за все Конституційний Суд все ж визнає новий регламент неконституційним або спробує прийняти якесь «соломонове рішення», яке буде визнавати правоту обох сторін наскільки це можливо.

«У випадку неконституційності нової коаліції буде започатковано процес переговорів Партії Регіонів із НУ-НС, — говорить Олександр Колядко, — Якщо ж в НУ-НС не збереться більшість за створення такої коаліції, то виникне ситуація, коли Президент отримає право на розпуск Парламенту».

Проте, за словами політолога, розпуск Верховної Ради — це тільки право, а не обов’язок, тому Президент не буде поспішати із рішенням, а можливо, і взагалі залишить усе як є.



«Якщо ж на горизонті замайорять дострокові вибори, то й вони будуть максимально затягнуті з формулюванням про нестачу коштів і думками про народ»
, — підсумував Олександр Колядко.

old_editor, 22.03.2010 18:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини