У Франківську пройшов відбірковий тур фестивалю для дітей соціально-незахищених категорій

Цими вихідними у Івано-Франківську пройшов відбірковий тур Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості для дітей соціально-незахищеної категорії.

Як розповіла Ірина Волгіна, президент Міжнародної організації «Назустріч мрії», цього року вперше фестиваль вийшов на всеукраїнський рівень.

Від початку відбіркових турів, Івано-Франківськ став сьомим містом, яке відвідали організатори фестивалю. Тут взяли участь 198 дітей зі Львова, Чернівців, Закарпаття, Рівненської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

«Те, що наш фестиваль приносить користь, підтверджується тим, що за чотири роки існування фестивалю, дякуючи фестивалю, було усиновлено десять дітей. Частина цих дітей пішли в прийомні сім’ї, частина — під опіку», – розповіла Ірина Волгіна.

Окрім дітей, які брали участь у фестивалі, на сцені виступили також відомі українські співаки, котрі своєю присутністю виявили свою підтримку талановитим дітям, позбавленим батьківської опіки. Зокрема, учасниками фестивалю стали зірка європейської сцени й опери Юрій GODO, Міла Нітіч (призерка спеціальної премії А. Пугачової на «Новій хвилі – 2009») та гурт «Пара Нормальних».

«Я об’їздив увесь світ, але ніде не бачив такого як в Україні. Тут навіть глухонімі діти співали на руках, один хлопчик без ніг виробляв такі дивовижні трюки на руках, при цьому не викликаючи жалості» , – ділиться Юрій GODO.

Організація, за словами її президента, допомагає дітям не лише реалізувати себе в творчому плані, а також допомогти знайти сім`ю за допомогою програм «Програма по переписці» та «Стань хресним», також талановитим дітям допомагають вступити до вишів.



«Діти, які живуть в інтернаті, не мають можливості отримувати те, що ми даємо своїм дітям. Цей фестиваль дає можливість таким дітям приєднатися до суспільства. В моєму цирку 20 % тих, хто живе без батьківської опіки»
, – розповів Микола Кобзов, президент Всесвітньої громадської організації «Цирковий союз Кобзов».

Діти, що перемогли у Івано-Франківську у різних номінаціях (вокал, хореографія, оригінальний жанр), поїдуть до Києва на фестиваль, переможці якого відвідають Діснейленд, а також візьмуть участь у відбірковому турі до дитячого Євробачення.

old_editor, 22.03.2010 12:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини