Андрій Мелетин каже, що його побили міліціонери і посилається на двох свідків. Правоохоронці спростовують факт побиття

Андрій Малетин збирається до прокуратури за фактом його побиття працівниками долинського РВ УМВС.



«Побиття працівниками міліції цивільних не є новиною ні для кого, — каже співголова громадської ради з питань забезпечення прав людини Андрій Малетин, — Але це виходить за всякі рамки. Я перебував у відділку у зв’язку із службовими обов’язками, але прямо на прохідній черговий почав відверто мені хамити, ображати. Мій дзвінок начальнику нічого не змінив. Після того, як я зробив черговому зауваження про лускання насіння на робочому місці, він озвірів та почав мене бити. Це не безпідставні звинувачення - у мене є принаймні два свідки цього побиття».

Андрій Малетин пов’язує такі дії міліції виключно із його правозахисною діяльністю.

«Я не думаю, що такі дії є наслідком лише тієї скарги, через яку я того дня і прийшов в Долинське РВ УМВС. Я переконаний, що це наслідок моєї правозахисної роботи в цілому», — зауважив Андрій Малетин.

Слід сказати, що в Долинському РВ УМВС «Малакаві» висунули зовсім полярну версію подій 17 березня.



«Десь ближче до обіду в райвідділ зайшов чоловік
, - розповідає «Малакаві» начальник Долинського райвідділу РВ УМВС Віталій Ільчишин, - Поведінка його була викликаюча, він раз за разом нецензурно висловлювався на адресу працівників міліції. Коли його попросили показати документ, що підтверджує його правозахисну посаду, такого в чоловіка не знайшлося. Тоді ми попросили його покинути об’єкт, адже він є режимним із контрольно-пропускним пунктом. Чоловік відмовився. Тоді ми не мали іншого виходу, аніж, згідно Закону, застосувати до нього наручники, і все одно затриманий чинив спротив працівникам міліції. Андрія Малетина відразу було доправлено на експертизу на вміст у крові алкоголю. Зазначу, що норма перевищена не була. Складений адмінпротокол, який вже розглянутий й на чоловіка накладений штраф».

Зазначимо, що на даний момент правозахисник Андрій Малетин знаходиться на обстеженні в обласній лікарні.

old_editor, 19.03.2010 22:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини