За розрахунками спеціалістів, на Івано-Франківщині землетрус в 6 балів — це максимум — Тарас Вербіцький

За прогнозами румунських вчених, сьогодні спливає останній день, коли в Україні все ж може статись землетрус силою у 8-10 балів.

Правда, за словами кандидата фізико-математичних наук Тараса Вербіцького, прогнози румунських вчених є безвідповідальними та безпідставними.

«У свій час хто тільки не робив прогнозів стосовно землетрусів, навіть китайці, — каже Тарас Вербіцький, — Людям потрібно пояснити, що немає офіційних технології визначення часу, місця та сили землетрусу із такою точністю. Ніхто просто на себе не візьме таку відповідальність по її розробці та впровадженню. Я думаю, що їх, скоріше за все, просто неправильно зрозуміли».

На думку Тараса Вербіцького, землетрус неодмінно буде, адже Карпатська зона знаходиться в одній із найбільш сейсмічно активних регіонів Землі — на місці зіткнення європейської та азійської тектонічних платформ. Але коли, не відомо нікому.

«За розрахунками спеціалістів, на Івано-Франківщині землетрус в 6 балів — це максимум. Ну потрусить трохи посуд у шафах, похитаються люстри на стелі, — говорить Тарас Вербіцький, — Звичайно, можуть бути і пошкодження будинків, але в тому випадку, коли він з усіх боків підпертий палями. 6 балів - це саме та відправна точка, з якої будівельники починають звертати увагу на сейсмічність».

old_editor, 19.03.2010 16:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини