Україна у списку найкорумпованіших країн світу. Це суттєво вплине на ділові стосунки із закордонними партнерами — експерт

Україна все ж потрапила до чорного списку найкорумпованіших країн світу.

Також, до чорного рейтингу, що кожного року складає Міжнародна організація по боротьбі із фінансовими зловживаннями, потрапили Нігерія, Іран, Північна Корея, Болівія, Греція, Сирія та ряд інших країн.

На думку економіста Дениса Шидорюка, потрапляння до цього списку негативно вплине на український бізнес.

«Перш за все це суттєво вплине на ділові стосунки із закордонними партнерами, на прийняття ними тих чи інших рішень, — каже економіст, — Тепер усі фінансові операції України будуть ретельно перевірятися».

Щодо кредитів від МФВ, то поки небезпеки їх неотримання немає.

«Поки турбуватися немає про що, — говорить Денис Шидорюк, — За них відповідає влада, а це є достатньою гарантією для Міжнародного валютного фонду».

Зазначимо, що найближчим часом МВФ планує здійснити перевірку використання коштів минулого траншу Україні. Якщо перевірка пройде успішно, то на найближчі декілька років кредитами від цієї організації Україна забезпечена.

«Але у випадку виявлення порушень у використанні коштів, їх розкрадання чи нецільового використання МВФ припинить кредитування й зажадає якнайскорішого погашення минулих траншів, а це для української економіки буде суттєвим ударом, — каже Денис Шидорюк, — Для України ці кредити необхідні, як повітря, для оздоровлення та відновлення усіх економічних процесів».

old_editor, 22.03.2010 15:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини