Вакцинацію від штаму грипу А Н1/N1 ми будемо наполегливо рекомендувати — Марія Бойко

Після теми епідемії, яка тимчасово затихла, тема-бум - вакцинація від «свинячого» грипу. Багато медиків говорить про існуючу побічну дію після мало випробуваної вакцини. Але більшість, все таки, дотримуються традиційної думки, що вакцинація необхідна.

Як розповідає заступник головного обласного санлікаря Марія Бойко, на даний час необхідна вакцина ще не закуплена. Якщо Україна закупить вакцину, то спочатку вона повинна пройти спеціальне тестування у Києві, яке займе півтора-два місяці.

«Вакцинація буде проводитися лише після тестування й у тому випадку, якщо епідпоріг у обласні не буде перевищено», — пояснює Марія Бойко.

У першу чергу вакцинуватимуть людей, що перебувають у зоні ризику зараження грипом штаму А Н1/N1. Під таку категорію підлягають лікарі, вчителі, люди з хронічними захворюваннями та вагітні.

«Звичайно, — каже Марія Бойко, — примушувати вакцинуватися ми не будемо. У нашій області таке не практикується уже кілька років. Але проводитимемо роз'яснювальні бесіди та наполегливо рекомендуватимемо вакцинацію від грипу».

old_editor, 16.12.2009 14:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини