У Секретаріаті Президента хочуть збільшити пенсійний вік. Це безглуздо — Дмитро Шлемко

У Секретаріаті президента пропонують збільшити пенсійний вік. Як для чоловіків, так і для жінок. В іншому випадку грошей для пенсіонерів не вистачить. Уряд проти. Люди цього не витримають.

Урядовці визнають — проблема пенсійної реформи стоїть гостро. Особливо з огляду на зростання кількості пенсіонерів і зменшення кількості працюючих.

Однак, просто підвищити пенсійний вік, це означає перекласти всі проблеми пенсійної сфери на людей. Збільшувати вік виходу на пенсію – щонайменше безглуздо, коли середня тривалість життя в країні, за різними даними, становить близько 62-65-ти років. Усе це необхідно враховувати, розвивати охорону здоров'я, збільшувати тривалість життя людей.



«16 жовтня цього року уряд Юлії Тимошенко ухвалив концепцію подальшого проведення пенсійної реформи. На першому етапі (2010-2013 роки) передбачається вжити заходів, зокрема, до запровадження дієвого механізму підвищення пенсій шляхом удосконалення механізму їх індексації з метою усунення диспропорцій у розмірах пенсій, призначених у різні роки. На другому етапі (2014-2017 роки) передбачається, зокрема, завершити підготовку до обов'язкової накопичувальної пенсійної системи та здійснити її поетапне запровадження, забезпечити рівноправність громадян у пенсійній системі шляхом запровадження єдиних правил призначення пенсій. Про жодне підвищення пенсійного віку в документі не йдеться. Крім того, Юлія Тимошенко публічно й чітко засвідчила свою позицію: підвищення пенсійного віку не буде. Нормальні політики мислять нормально навіть у найскладніші для країни часи. А не дуже нормальні виносять пропозиції, щоб погіршити життя простих людей», — говорить Дмитро Шлемко, народний депутат України.

old_editor, 16.12.2009 14:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини