БЮТ і Партія регіонів не зацікавлені в мажоритарній системі виборів — Василь Прокопів

Люди мають самі обирати своїх депутатів, знати їх в обличчя і при необхідності вимагати у них вирішення проблеми, яка є на окрузі, через який депутат пройшов до міської ради.

Це основний меседж, який сьогодні намагалися донести до івано-франківців місцеві політики.

«Відкриті списки — це повернення питання відповідальності у міські ради», — вважає голова обласної організації Єдиний Центр Павло Андрусяк.

Погоджується з ним і Руслан Гусак, який очолює міську організацію Єдиний Центр, а також є депутатом Івано-Франківської міської ради.

«Те що зараз відбувається в міських радах — це абсурд. Там повна безвідповідальність. Люди, які хочуть вирішити свої проблеми не мають свого депутата, вони йдуть в офіси партій, а там кажуть, що вони за депутатів не відповідають. В результаті ніхто ні за що не відповідає», — каже депутат.

Підтримує ідею відкритих списків і заступник голови обласної партії Наша Україна Василь Прокопів. Говорить, що ідея із відкритими списками належить Віктору Ющенку.

«70 % депутатів у Верховній Раді — кияни», — говорить Василь Прокопів, тому, на його думку, інтереси регіонів не представлені у повній мірі.

За його словами, зміни до «Закону про вибори», які мали би повернути мажоритарну систему виборів, можуть бути прийняті. Проте за умови, якщо їх підтримають дві найбільші фракції Верховної Ради: БЮТ і Партія регіонів. «Але їм зараз важливо зберегти пропорційну систему виборів. Вони в мажоритарній системі не зацікавлені, зацікавлені ті партії, які зараз мають менший рейтинг», — вважає Василь Прокопів.

Проте не зацікавлена в мажоритарній системі і компартія. Її представники кажуть, що в них і так все відкрито. До рад обираються найдостойніші, серед яких вчителі, шахтарі, журналісти. Якщо вибори відбуватимуться за мажоритарною системою, то скажімо, освітяни не зможуть організувати свою виборчу кампанію, на це у них просто не буде ресурсів, а в результаті знову переможуть олігархи, вважає перший секретар обкому обласної компартії Володимир Стула.



old_editor, 15.12.2009 18:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини