Місцеві підприємці обурені рішенням влади про дозвіл на торгівлю харківським виробникам

В Івано-Франківську вже п’ятий день у центральній частині міста розміщуються торгові палатки харківських виробників. Свій протест з цього приводу оголошують не лише місцеві виробники, які обурені рішенням влади, бо їм мовляв, аби встановити хоча б одну таку палатку та ще й біля ратуші необхідно одразу заплатити податок, здати купу документів, місцеві підприємці втрачають свій передсвятковий виторг, а й громадські організації.

Лідер Громадського форуму Івано-Франківська Юрій Соловей каже, що традиційно центральна частина міста влітку перетворюється на ряд пабів та кафе а взимку на ринок, до того ж немісцевих виробників. «Спостерігається тенденція, якщо в місті щось раз дозволити, то практика з часом повторюватиметься в геометричній прогресії», — каже Юрій Соловей.

Приватний підприємець Максим Борзов каже, мер Харкова добре попрацював, навряд чи Івано-Франківським торговцям дозволили продавати на Харківській центральній площі.

Підприємець Михайло Гаков наголошує, що торговці під час нелегкого фінансового стану живуть від свята до свята вже цілий рік, а тепер ще й перед святами немає можливості для доходів. «Місцевим приватним підприємцям орендувати центральні частину міста заборонено, людям з іншого міста створили поза конкурентні можливості», — говорить Михайло Гаков.

Юрій Соловей зазначив, що наскільки йому відомо, в міський бюджет не надійшло ні копійки від харківський виробників. «Підприємці вже ходили до влади, сьогодні вже не повинно бути палаток біля Ратуші», — говорить Юрій Соловей, який додає, що через власне прес-конференцію і мер заворушився.



old_editor, 15.12.2009 14:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини