1,5 мільярди гривень тратять виробники на отримання всіх нормативних документів на свою продукцію – Наталія Погожева

Сьогодні в Івано-Франківську відбувся семінар з аграрних та земельних питань. Організатором семінару виступила Українська народна партія. Основний акцент семінару на найбільш болючі точки аграрної сфери України, говорить модератор заходу віце-президент Української аграрної конфедерації Наталія Погожева.

За словами Наталії Погожевої, семінар відбувається не вперше, така ж практика застосовувалась і в Рівненський області, а надалі у всіх регіонах країни УНП має намір провести такі ж семінари.

«Україні необхідна нова аграрна реформа, є необхідність впровадити інструментарії не на рівні політичних агітацій», — говорить Наталя Погожева.

Наталя Погожева вирішення складної ситуації бачить у наступних необхідних, на її думку, кроках: абсолютний доступ до бюджетної політики аграріями, розвиток сільських місцевостей (освіта, лікарні та інші комунікації) та конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції, адже «безпечність та якість продукції – здоров’я нації», — говорить Наталя Погожева.

Про конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції пані Наталія каже, що наразі конкурувати із європейською продукцією Україна не може через абсурдність процедури одержання цілої купи дозволів та нормативної документації.

«1,5 мільярда гривень витрачають виробники на отримання документів, це 20-25 % від собівартості, про яку конкурентоспроможність можна говорити?», — зазначила Наталія Погожева.

old_editor, 15.12.2009 18:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини