ТО автомобілів не формальна процедура, а дійсно перевірка автотранспорту до найменших дрібниць — Костянтин Кулак

Народний депутат Василь Петьовка радить відмінити в Україні техогляд автомобілів. Це, мовляв, лише формальна процедура, яка лише витягує гроші із водіїв. До прикладу в інших країнах не перевіряють технічний стан машин, яким менше трьох років, в країнах ЄС – менше чотирьох. Щодо старших автомобілів, які пересуваються українськими трасами ще з радянських часів, Василь Петьовка пропонує альтернативу – обов’язковий ремонт основних вузлів автомобілів, старших певного віку.

З пропозицією депутата не погоджується прес-секретар УДАІ в Івано-Франківській області Костянтин Кулак, каже, що ймовірно нардеп не зовсім розуміє процедуру техобслуговування. За його словами, автомобілі проходять повний огляд на станціях техобслуговування, і якщо найдена якась несправність – водій не отримає діагностичної картки.

«ТО – не формальна процедура, адже машину перевіряють до найменших дрібниць і все врегульовують за стандартами безпеки. Після отримання водієм картки про справність авто на станції техобслуговування, водій може звертатись до ДАІ, де транспортний засіб ще раз перепровіряють», — говорить Костянтин Кулак.

Ще невідомо, які машини треба перевіряти в першу чергу, Костянтин Кулак каже, що часом авто 85 року, надійніше за машину 99, остання ламається з частою періодичністю.

old_editor, 14.12.2009 19:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини