Виборче право шрифтом Брайля отримають люди з вадами зору по всій країні – Роман Малиновський

400 примірників книги «Виборче право для людей з вадами зору» безкоштовно поширено по всій території України. Організатором проектує благодійна громадська фундація імені короля Юрія та Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні. У примірники ввійшли основні положення діючого законодавства, які перекладено шрифтом Брайля, що застосовують під час читання люди із вадами зору.

«До книги ввійшли сталі , які вже не підлягатимуть змінам, законодавчі норми», — говорить керівник проекту Роман Малиновський.

Люди із вадами зору, мають гарантоване право участі у виборчому процесі. Роман Малиновський каже, що в книзі можна знайти інформацію про те, як незряча людина може піти до виборчої дільниці, хто може з нею заходити до кабінки виборця та допомогти вкинути бюлетень.

Загальну кількість примірників розділили навпіл – 200 поширили на Сході країни.

Роман Малиновський каже, що цієї кількості цілком достатньо, деякі отримуватимуть книги особисто. Також «Виборче право для людей з вадами зору» можна почитати в бібліотеках .

В Івано-Франківській області небагато людей, які володіють шрифтом Брайля. Керівник проекту зазначив, що старші люди ще читають, а молодші шрифтом не володіють. Крім цього, Харківська обласна молодіжна організація інвалідів «Толеранс центр» також створювала інформаційні матеріали про виборче право України для людей з вадами зору, щоправда інформація розповсюджується в аудіо форматі із текстом, про відповідні норми виборчого права. Обидві організації обміняються частиною реалізованих проектів.

old_editor, 16.12.2009 13:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини