Стартує, думаю, найбільш успішний проект у реформуванні української освіти — Палійчук про ЗНО

15 грудня о 9.00 розпочалась реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2010 року. Процедура реєстрації закінчиться 31 березня о 18.00 год. Своє ставлення до зовнішнього незалежного оцінювання висловив й голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

«Сьогодні стартує, думаю, найбільш успішний проект у реформуванні української освіти. Третій рік поспіль проводиться реєстрація випускників шкіл і відповідно потім вони здають тести з різних предметів. Завдяки цьому діти отримали можливість вступати до вищих навчальних закладів виключно завдяки своїм знанням, а не залежно від сімейного положення чи матеріального стану. Зараз якщо дитина розумна вона отримала можливість поступити в будь-який ВУЗ», — каже Микола Палійчук.

За словами губернатора, в цьому році обласні чиновники мають намір провести більш ширшу роз’яснювальну компанію, щоб діти знали котрі предмети є обов’язковими для тестування, а які предмети йдуть на вибір.

«Тому що минулого року були випадки, в нас в області в тому числі, коли дитина здавала лише один тест. По одному ж тесту жоден ВУЗ не приймав абітурієнтів. Зараз обов’язковими для тестування як мінімум є два предмети», — каже губернатор.



old_editor, 16.12.2009 14:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини