АЗС області не доливають нафтопродукти, за що підлягають штрафним санкціям метрологічної служби — Ольга Петренко

Перевірки, здійснені ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», на 14 автозаправних станціях у Івано-Франківській області показали, що у 12 з цих АЗС виявлено порушення ЗУ «Про метрологію». Також, за даними ДП, порушення виявлені й серед нормативних документів у галузі метрології.

Зокрема, на більшості перевірених АЗС відсутні акти заміру базових висот резервуарів, акти зачистки та графіки зачистки резервуарів. На чотирьох АЗС резервуари експлуатуються не повіреними, відсутні градуювальні таблиці на резервуари та технологічні трубопроводи постійного наповнення.

«Переважно при таких порушеннях виконавець не є винен, а винен підприємець, який не дотримується вимог в утриманні відповідних приладів», — повідомила «Малакаві» Ольга Петренко, працівник «Івано-Франківськстандартметрологія».

За допущені порушення підприємствам видано приписи про усунення порушень в галузі метрології, стандартів, метрологічних норм та правил, заборонено реалізацію продукції, що не відповідає вимогам нормативної документації, 10 посадових осіб притягнуто до відповідальності та накладено штрафи за порушення у сфері метрології на суму 1,989 тис. грн., за реалізацію продукції, що не відповідала вимогам нормативної документації накладено штраф у розмірі 25 % від вартості реалізованої продукції, що становить 5,33тис.грн., а 4-м підприємствам заборонено застосування непридатних засобів вимірювальної техніки.

old_editor, 16.12.2009 14:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини