У Калуші вартість проїзду в міському транспорті не подорожчає

Від початку економічної кризи, яка, до речі, вже більше року диктує свої правила гри у нашій країні, впливаючи на коливання курсу гривні відносно валюти, зростання цін на пальне, продукти харчування, промислові товари та комунальні послуги, у Калуші вартість проїзду у міському транспорті залишається незмінною – 1,25 грн.



Але насторожитися змусила інформація про те, що з 1 грудня подорожчав проїзд у міському пасажирському автотранспорті загального користування в Івано-Франківську. Якщо до 1 грудня іванофранківці та гості міста ще платитимуть за поїздку 1 грн. 50 коп., то, починаючи з першого дня зими, – 2 гривні. Влада обласного центру погодилася на встановлення вартості проїзду в розмірі 2 гривень в обмін на те, що перевізники візьмуть на себе соціальне зобов’язання – з 10.00 до 16.00 щоденно безкоштовно перевозити усіх пенсіонерів міста.



Традиційно подорожчання вартості квитка на проїзд – це, передусім, ініціатива перевізників, які, як правило, скаржачись на те, що їхній бізнес опинився на межі існування, та вимагають у місцевої влади переглянути тарифи на перевезення. Тож ми поцікавилися у начальника управління економічного розвитку Калуської міськради Юрія Соколовського, чи, бува, не чекають аналогічні зміни й на калушан.



«З огляду на економічну кризу, влада міста поки що не має наміру переглядати тарифи на проїзд в міському пасажирському автотранспорті загального користування, хоча самі перевізники цього постійно вимагають, – повідомив співрозмовник. – Принаймні до нового року калушани можуть не хвилюватися, що в них водії міських автобусів та мікроавтобусів вимагатимуть більшу плату за проїзд, ніж зазвичай», — сказав Юрій Соколовський .

Віра Любинець

old_editor, 03.12.2009 14:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини