Підвищення тарифів на перевезення у міському пасажирському автотранспорті погоджене на прохання перевізників — Гнатів

Коментуючи рішення виконавчого комітету про погодження нового граничного розміру тарифу на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування начальник відділу транспорту МВК Ігор Гнатів зазначив, що виконавчий комітет лише погодив верхню межу тарифу, а не встановив його на рівні двох гривень. Якщо хтось із перевізників погоджується возити пасажирів і надалі за плату в розмірі 1,5 грн., то йому ніхто не заборонить це робити. Таким чином міськвиконком лише обмежив необґрунтоване встановлення вищих цін, встановивши верхній тарифний поріг.

Так само Ігор Гнатів наголосив, що це питання тривалий час дискутувалося і рішення про погодження граничного розміру тарифу на рівні 2 гривень було прийнято на звернення самих перевізників, які обґрунтували таку ціну відповідними розрахунками, з якими можна ознайомитись у відділі транспорту і зв’язку МВК.

Окрім того, Ігор Гнатів ще раз наголосив, що умова міського голови щодо перевезення пенсіонерів без обмеження з 10.00 до 16.00 абсолютно не скасовує дію норми про відведення 15 % місць для пільгових категорій населення до 10.00 та після 16.00. Тобто, і надалі у час до 10.00 ранку та після 16.00 у залежності від загальної кількості місць у автобусі 3-4 пільгових місця зберігатимуться.

Що ж до невідшкодування перевізникам витрат на перевезення пільгових категорій пасажирів, керівник відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому зазначив, що на сьогодні таке відшкодування отримує лише комунальне підприємство «Електроавтотранс» та й те не у повному обсязі.

Що стосується приватних перевізників, незважаючи на декларування сплати компенсації за перевезення пільгових категорій населення, урядом досі не розроблений механізм виплати таких компенсацій. Тому кошти у вигляді субвенції на такі цілі до міського бюджету не надходили, а відповідно немає підстав говорити про їх нецільове використання.

old_editor, 02.12.2009 11:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини