Студенти погрожують перекрити дорогу, якщо влада не зменшить вартості проїзду в маршрутках

Свою негативну реакцію на підвищення тарифу проїзду у громадському транспорті демонстрували сьогодні студенти. Організатором акції виступила студентська «Свобода».

За словами Івана Маркути, студента Прикарпатського університету та координатора студентської «Свободи» у Івано-Франківську, ідею до організації акції подали перевізники та мерія, даний протест – реакція студентів на подорожчання проїзду.

Дохід студена невеликий, або його взагалі немає, для студента кожна копійка дорога, говорить Іван Маркута. Координатор Студентської «Свободи» у Івано-Франківську зазначає, що студенти відносяться до когорти соціально незахищених людей, і це варто було врахувати при підвищенні ціни до 2 гривень.

Крім того, Іван Маркута вважає, що підстав до збільшення тарифу не було. « У Тернополі курсує спеціальна маршрутка за ціною проїзду 1.50 для пільговиків», — говорить Іван Маркута, і додає щось таке можна було ввести і в Івано-Франківську.

Іван Маркута говорить, що місто і так мале, і така велика ціна нелогічна. Зібрані підписи на акції організатори намагатимуться використати максимально, Іван Маркута каже, або направлять до мерії, в гіршому разі, якщо влада не зреагує на протест, навіть будуть перекривати вулиці, словом студенти налаштовані рішуче. «Але якщо дійде до перекриття вулиці намагатимемось зробити це толерантно до водіїв та з повагою до пасажирів, щоб не створювати незручностей. Наша мета привернути увагу і нікому не зашкодити», — каже Іван Маркута.





old_editor, 03.12.2009 14:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини