Калушанин Віталій Наконечний припинив боротьбу за медалі чемпіонату світу

Вихованець тренера-викладача ФСК «Нафтохімік» Ярослава Книщука, майстер спорту України калушанин Віталій Наконечний, який таки поїхав у складі чоловічої національної збірної країни до Лондона на чемпіонат світу зі спортивної гімнастики, 13 жовтня, у перший день змагань, не спромігся пройти кваліфікацію до фіналу у своїх видах.

Як розповів наставник 23-річного спортсмена, виступ Віталія на світовому чемпіонаті планувався в багатоборстві, однак на олімпійській базі в Конча-Заспі, де збірники проходили останню підготовку до головних змагань року, несподівано травмувався чемпіон Олімпійських ігор 2004 року в Афінах Валерій Гончаров. У зв’язку з цим головному тренерові чоловічої національної збірної України Юрію Куксенкову довелося замість найдосвідченішого українського гімнаста заявити до основної четвірки спортсменів, котрі вирушали до Лондона, резервного «бійця» – Олександра Якубовського з Херсона. Відповідно ним була відкоригована й програма виступів наших гімнастів на чемпіонаті світу.

Віталію Наконечному було доручено представляти Україну на чемпіонаті світу в змаганнях на коні-махи, брусах та поперечині. Однак, як тепер з’ясувалося, в кваліфікаційних змаганням на брусах виступили з українських гімнастів лише багатоборець Микола Куксенков та бронзовий призер Олімпіади-2008 у Пекіні Олександр Воробйов. А Віталій Наконечний у вправах на коні-махи та поперечині, на жаль, кваліфікацію до фіналу не пройшов. Він припинив боротьбу за медалі чемпіонату світу, посівши у змаганнях з цих гімнастичних видів відповідно 32 і 53 місця.

Василь Ткачук

old_editor, 15.10.2009 16:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини