У Калуші пройшли Галицькі спортивні ігри

У неділю, 20 вересня, в Калуші на стадіоні «Хімік» відбулося традиційне спортивно-мистецьке свято «Галицькі спортивні ігри», яке щорічно організовується Івано-Франківською крайовою організацією ФСТ «Україна» з ініціативи її керівника Ярослава Гонтковського. У місті хіміків воно пройшло за підтримки Ради профспілок Івано-Франківської області, управління спорту ОДА та виконкому Калуської міської ради.

Під час урочистого відкриття літніх Галицьких спортивних ігор-2009, на якому промовці висловлювали свої вітання та бажали успіхів спортсменам, привітали їх і вболівальників юні калуські гімнасти, боксери та борці. Неординарно, але по-спортивному, продемонструвавши показові виступи на газоні футбольного поля.

Потім своє мистецтво дарували змагальникам і присутнім на стадіоні «Хімік» вболівальникам художні колективи та окремі естрадні виконавці міста Калуша. Організатори спортивних ігор також влаштували на головній відкритій спортивній арені міста розіграш святкової лотереї, за результатами якого власники виграшних квитків винагороджувалися спортивними футболками, ковзанами, абонентськими квитками з правом безкоштовного відвідування впродовж місяця плавального басейну чи льодового палацу ім. С. Бандери та іншими призами.

Водночас із мистецьким святом на стадіоні «Хімік» відбувалися головні спортивні події. За програмою літніх Галицьких спортивних ігор змагалися учні загальноосвітніх шкіл області та вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл ФСТ «Україна» (біг на «Галицький гак»), команди обласних галузевих профспілкових об’єднань, профкомів організацій та підприємств (міні-футбол, гирьовий спорт, піднімання діжки, перетягування каната) та шахісти.

У фіналі з міні-футболу, в якому зустрілися команди ФСК «Нафтохімік» (Калуш), що представляла обком профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України, та НГВУ «Долинанафтогаз» обкому профспілки працівників нафтової галузі України, перемогу з рахунком 1:0 святкували долинські нафтовики. Третє місце в цих змаганнях виборола команда обкому профспілки працівників освіти, обігравши у вирішальному поєдинку команду обкому профспілки працівників культури з рахунком 4:2.

У змаганнях з гирьового спорту найкращого результату домігся представник обкому профспілки працівників культури, кандидат у майстри спорту Сергій Соколенко. За п’ять хвилин, що надавалися на виконання вправи «ривок», він підняв 24-кілограмову гирю 116 разів. Друге і третє місця в змаганнях з цього виду спорту посіли відповідно Михайло Чічак (НГВУ «Долинанафтогаз», 92 рази) та Іван Савчин (обком профспілки працівників освіти, 80 разів).

Діжку найбільше разів (35) подужав працівник Калуської ТЕЦ Валерій Тимків, що виступав за команду обласного профоб’єднання енергетиків. 33 рази підняв її представник ФСК «Нафтохімік» Роман Кубрак, який посів друге місце. А третє місце у цих змаганнях виборов працівник НГВУ «Долинанафтогаз» Віктор Мельник (26 разів).

У перетягуванні каната найсильнішими виявилися долинські нафтовики, які у фіналі перемогли команду обкому профспілки працівників освіти. Третє місце в цих змаганнях посіла команда ФСК «Нафтохімік».

За результатами змагань з чотирьох видів спорту переможцем літніх Галицьких спортивних ігор-2009 стала команда обласної профспілки працівників нафтової галузі. Друге місце в загальнокомандному заліку вибороли пофспілчани хімічної і нафтохімічної галузей промисловості (ФСК «Нафтохімік»), третє місце дісталося команді обласного профоб’єднання працівників культури, а інші команди розмістилися в підсумковій таблиці в такому порядку: 4 місце – обком профоб’єднання працівників освіти; 5 місце – обком профоб’єднання енергетиків; 6 місце – обком профоб’єднання працівників держустанов.

Всіх переможців та призерів в особистих та командних змаганнях нагороджено пам’ятними подарунками та грамотами Івано-Франківської крайової організації ФСТ «Україна».

Василь Ткачук

old_editor, 22.09.2009 17:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини