Вихованка Калуської ДЮСШ «Сокіл» стала чемпіонкою України

Одну бронзову і дві золоті медалі вибороли представниці Івано-Франківської області на чемпіонаті України з важкої атлетики, що днями завершився в Луганську.

«Команда нашої області, – говорить тренер-викладач з важкої атлетики Калуської ДЮСШ «Сокіл» Ігор Стечак, який їздив з дівчатами на ці змагання, – Була представлена тільки чотирма спортсменками, тому в загальнокомандному заліку претендувати на призове місце, звісно, не могла. Однак прикарпатські атлетки виступили на чемпіонаті України навіть дуже вдало в трьох вагових категоріях. Тетяна Сліпченко з Коломиї посіла третє місце у ваговій категорії понад 75 кг, а Наталія Мигалатюк, котра навчається в одному з вузів Івано-Франківська, і моя вихованка, уродженка села Голинь Калуського району Марія Відливана здобули золоті медалі відповідно у вагових категоріях до 48 і 53 кг».

– Майстер спорту міжнародного класу 25-річна Марія Відливана раніше домагалася високих результатів на змаганнях різних рівнів, виступаючи, здається, у важчих вагових категоріях.

– Так, успіхи Марійки у важкій атлетиці в основному пов’язані з ваговою категорією до 58 кг, в якій у Луганську перемогу на чемпіонаті України здобула Юлія Калина з Донецької області, та з ваговою категорією до 63 кг. А у ваговій категорії до 53 кг на цьому національному чемпіонаті вона дебютувала. І, як бачите, посіла перше місце.

– З яким, власне, результатом Марійка здобула перемогу?

– У сумі вона підкорила вагу 172 кг (ривок – 75 кг + поштовх – 97 кг), ставши також чемпіонкою України в кожній із двох вправ, однак так звані малі золоті медалі в Луганську не вручалися.

– На чемпіонаті Європи чи світу з таким результатом Марійка могла б претендувати на призове місце?

– За моїми даними, 172 кг у ваговій категорії до 53 кг – це на сьогодні 3-4-ий результат в Європі. На чемпіонаті світу, який у листопаді цього року пройде у Кореї, треба піднімати в сумі значно важчу вагу, щоб на рівних змагатися з традиційно сильними у цій ваговій категорії атлетками з Китаю, Японії і тієї ж Кореї.

– Тож, мабуть, марно сподіватися на те, що ваша вихованка поїде у складі національної збірної України з важкої атлетики на світовий чемпіонат?

– Час до листопада ще є. Буду посилено працювати з Марійкою у Калуші. Але не завжди й тренер національної збірної України вирішує, чи їхати нашій команді та в якому персональному складі на ті чи інші змагання, що проводяться в іншій державі. Все, як відомо, впирається в кошти, яких в держбюджеті ніколи не було вдосталь для фінансування розвитку спорту в Україні.

Василь Ткачук

old_editor, 15.09.2009 17:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини