Юлія Тимошенко не одна з найбагатших людей країни, а Черновецький фінансовий везунчик — Сергій Руденко

В Україні більше ніж 25 багатіїв, але саме стільки мають безпосередній вплив на політику та економіку країни, говорить автор книги «25 багатіїв України» Сергій Руденко. За його словами, книга не рейтинг чи намагання наїхати таким чином на політиків, а всього лиш досьє людей, про яких не говорять та мало знають.

Герої книги, обрані автором на власний розсуд, з більшістю із них Сергій Руденко знайомий особисто, хоча признався, що дуже важко було знайти фото чи інші матеріали про них.

«В книзі можна зустріти таких особистостей як Ахметов, Червоненко, Черновецький та інші. Однак дуже багато мультиміліонерів залишаються невідомими, проте рано чи пізно всі багатії звертаються до політики, інакше політика займеться ними», — говорить Сергій Руденко.

У книзі немає відомих політичних постатей як Віктор Ющенко, чи Юлія Тимошенко. Остання за словами автора, не має великих статків як може здаватись. Виявляється за нею не числяться додаткові доходи, а прибуток лише від посади.

«Хто дійсно здивував особисто мене — це Леонід Черновецький, його по праву можна назвати щасливчиком. Божевільні здавалося б ідеї лише проби та шляхи отримання прибутку. І що найбільш несподіване, він його таки отримує. Його книга «Як стати мільйонером» продається чи не всюди по Києву, а коштує понад 100 гривень і має резонанс», — говорить Сергій Руденко.

Герої книги без будь-яких корекцій, такі які є і навіть не замовчується питання національності.

«Вони не українці, як всі догадались. Думаю нікого не здивує, що всі мультиміліонери в Україні — євреї», — сказав під час Форуму видавців Сергій Руденко.



За прогнозами автора через п’ять років стане дійсно відомо, хто ж керує державою, а поки це 10-15 навіть не політиків, а мільйонерів.

«Більшість із них розуміють, що можуть так просто і втратити свій капітал, як його отримали. Це безперечно везунчики, бо і накрасти такі суми треба з особливою вдачею. Але після виборів ролі можуть змінитись. Якщо програє політична сила, на яку робились ставки, капітал тих, хто програли, швидко розділять», — вважає Сергій Руденко.



«25 багатіїв» написано російською мовою. Видавці не приховують, що роблять ставку на зовнішнього читача, та й проект комерційний. Окрім того, у кожній книзі читач може знайти від 1 до 200 гривень. Такий собі сюрприз від автора.

Мар’яна Лехицька

old_editor, 14.09.2009 20:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини