Івано-Франківський КУН нічого не має проти Коцаби, а виступає проти незаконного рішення Федорака

Як повідомив «Малакаві» Сергій Раковецький, заступник голови проводу КУН (Івано-Франківськ), міська організація нічого немає особисто проти нинішнього виконувача обов’язків директора музею «Визвольних змагань Прикарпаття» Руслана Коцаби, а виступає проти його незаконного призначення.

Справа у тому, що згідно Статуту музею, його керівника мають призначати за поданням обласного правління товариства «Меморіал». Такі збори товариства відбулися, на яких на посаду директора була і висунута кандидатура пана Коцаби, проте більшістю голосів його кандидатуру було відхилено.

Однак, 10 серпня начальник управління культури ОДА Володимир Федорак своїм розпорядженням призначає Руслана Коцабу на посаду директора музею.

Таке рішення чиновника місцеві КУНівці вважають неправомірним.

«Станом на 1 серпня закінчився контракт із попереднім директором Степаном Каспруком. Контракт із ним не продовжили. Логічним виглядає продовження контракту на два місяці, адже якраз через цей час має бути відкритий музей Сталінських репресій в Дем’яновому Лазі. Власне біля витоків цього проекту і стояв Степан Каспрук і колектив товариства «Меморіал». Натомість, за два місяці до відкриття об’єкту призначають Руслана Коцабу, який, очевидно, отримає лаври відкривача музею, які насправді мали би отримати Степан Каспрук разом із колективом», — каже Сергій Раковецький.

За його інформацією, члени КУН, «Тризуб ім. Степана Бандери», УНА-УНСО, Спілки репресованих уже двічі пікетували директора музею, і пропонували йому добровільно піти із займаної посади. Таким чином він мав би вчинити, як патріот і націоналіст, каже Сергій Раковецький.

Найближчим часом планується провести пікетування ОДА та обласної ради. А також товариство «Меморіал» готує документи для опротестування рішення про призначення директором музею Руслана Коцаби. Дані документи будуть подані до адмінсуду Івано-Франківської області.

old_editor, 15.09.2009 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини