Ірина Мерлені завітала до Калуша на благодійний бал

Через травму коліна останнім часом Ірина Мерлені не тішить українських вболівальників своїми перемогами на борцівському килимі. З цієї причини не поїхала провідна українська спортсменка й на чемпіонат світу з вільної боротьби серед жінок, який в ці дні триває у Данії, однак не могла не дозволити собі не завітати до Калуша на великий танцювальний вечір соціального спрямування. Олімпійська чемпіонка Афін і бронзова призерка Ігор у Пекіні Ірина Мерлені-Микульчин, яка прославила себе ще й в телепроекті каналу «1+1» «Танцюю для тебе», ставши його переможницею у парі з хореографом Сергієм Костецьким, була почесною гостею благодійного балу «Крок до серця», що відбувся в ПК «Мінерал».

Організатором цього дійства виступив Калуський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівник якого Галина Дидич передусім прагнула привернути увагу громадськості до започаткування діяльності закладу соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Добродія Калуська». І треба сказати, що їй це до певної міри вдалося.

На благодійний бал «Крок до серця», який в Калуші проводився вперше, завітало чимало людей. І не тільки калушан. Родзинкою балу стала присутність на ньому в якості почесного гостя Ірини Мерлені, яка, як відомо, в телепроекті «Танцюю для тебе» виходила на паркет і танцювала з Сергієм Костецьким заради хлопчика-інваліда Сергія Солнцева, який мріяв про одужання та спортивну кар’єру плавця. Ця пара ще тоді, під час проведення проекту, коли необхідно було готуватися до свого чергового виступу перед поважним журі, вишукала можливість завітати в Бровари, де в басейні «Купава» відбулися змагання з плавання, у яких брали участь юні спортсмени з фізичними вадами, та підтримати свого підопічного Сергія Солнцева. Для цього хлопчика це були перші змагання з плавання, і він одразу ж здобув перемогу на дистанції 50 м вільним стилем.

У Калуші на благодійному балу «Крок до серця», який тривав понад три години, були і танці на паркеті з Іриною Мерлені, і майстер-клас професійних хореографів. Музичний супровід дійства забезпечував камерний оркестр «Harmonia Nobile» під орудою Захара Валаги.

Під час благодійного балу було зібрано понад 6 тис. грн. За словами Галини Дидич, ці кошти будуть використані на розвиток центру «Добродія Калуська», який займатиметься вихованням, навчанням, соціальною та медичною реабілітацією, захистом дітей ма молоді з фізичними вадами, психічними та мовними розладами, їх відновленням та підтримкою.

Василь Ткачук

old_editor, 24.09.2009 16:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини