Боротьба за філармонію, або Турянин нікого не боїться, бо він родич Круця

Справа із звільненням Ярослави Собко із посади директора обласної філармонії та призначенням на її місце Василя Турянина набуває все більшого резонансу. Нагадаємо, що нещодавно пан Турянин заявив, що був побитий чоловіком Ярослави Собко Тарасом. Сама ж пані Ярослава збирається у суді відстоювати своє право на роботу та зазначає, що звільнили її незаконно.

«Я ціле життя пропрацювала в мистецтві. З 1983 року працювала у філармонії на керівних посадах — спочатку художнім керівником, потім диригентом і уже з 94-го, директором філармонії. 23 березня цього року начальник обласного управління культури Володимир Федорак вручив мені грамоту за підписом голови ОДА, а уже через місяців повідомив про те, що я буду звільнена», — розповіла «Малакаві» Ярослава Собко.

За її словами, Володимир Федорак є уже дев’ятим її начальником.

«На жаль, на моє місце прийшла людина, що навіть не має права займати таку посаду, адже за кваліфікаційними вимогами потрібно хоча би 5 років відпрацювати у мистецькій установі. Василь Турянин жодного дня перед призначенням директором обласної філармонії в такій установі не працював», — каже Ярослава Собко.

Колись в державі була чітко визначена ідеологія і майстри мистецтва, культури були у великій пошані на відміну від сьогодення.

«До влади прийшли люди, які не розуміють або не хочуть розуміти, що мистецтво є важливою складовою суспільства, — говорить Ярослава Собко, — Кажуть, що я з першого дня конфліктувала із Турянином, але які можуть бути конфлікти у мене з спеціалістом такого рівня та людиною, що прийшла нізвідки?».

За словами Ярослави Собко, навіть зв’язки Василя Турянина із можновладцями Франківська не дають йому ніякого права поводити себе так, як він це робить зараз.

«Він є родичем Круця. Навіть перед колективом пан Василь казав неодноразово, що його ніхто не звільнить, бо Палійчук Круця боїться. Я в суді збираюся доказувати своє право на працю, Василю Турянину за свої слова потрібно відповідати», — говорить Ярослава Собко.

old_editor, 23.09.2009 17:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини