Бродячі собаки в місті були, є і будуть – Петро Косюк

Собаки така ж беззаперечна частина міста, як і мешканці, каже керівник УЖКГ Петро Косюк.

Знищувати тварин не вихід, говорить головний комунальник Івано-Франківська, тоді на вільну територію прийдуть інші собаки, які емігрують у пошуках їжі.

«Собак не винищують, наше завдання втримати ту кількість, яка є наразі. Собак стерилізують, і на тих, хто пройшов процедуру одягають білі нашийники», — повідомив «Малакаві» начальник УЖКГ.

Процедура стерилізації не проста і затратна. Кілька днів собаку оглядають спеціалісти, після чого її стерилізують. Потім ще день-два тварина мусить відійти від операції і її відпускають на те місце, звідки взяли. Для операцій виділено віварій при Медичному університеті, двоє ветеринарів та ще кілька ловців. Це, якщо собака здорова, якщо ж вона хвора, то її присипляють і спалюють.

Колись у віварії робили експерименти над собаками, тепер запевняє Петро Косюк, лише над морськими свинками та щурами.

«Приміщення для стерилізації знайти нелегко, як і відповідних спеціалістів. Стерилізація – процес довгий, максимум — дві - три операції на день. Цього року на віварій з міського бюджету передбачено 100 тисяч гривень. З них 15 тисяч уже надали на потреби чоловіка у Павлівці, який добровільно утримує понад сотню собак на своєму подвір’ї», — каже Петро Косюк.

В Івано-Франківську 2-3 тисячі бродячих собак. Петро Косюк каже, що і за кордоном безпритульних собак багато, просто там і законодавство, і методи інші. «Всіх собак не простерилізуєш, не вб’єш, вони були, є і будуть», — каже начальник УЖКГ.

old_editor, 23.09.2009 16:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини