В Івано-Франківську катастрофічно впали ціни на нерухомість

Ринок первинного житла в Івано-Франківську потроху відновлюється. У цьому впевнений директор ріелторської компанії «Прикарпатський дім» Юрій Андрійчук.

«Рівно рік тому обвалився ринок нерухомості. Зупинилося будівництво, зменшилася платоспроможність населення, відмінили кредитування. Зараз процес трішки рушив з мертвої точки. Це можна пояснити тим, що в людей залишися деякі накопичення та й заробітчани приїхали. Хоча великих продажів немає і в найближчий час їх не прогнозуємо», — повідомив «Малакаві» Юрій Андрійчук.

За його словами, нині є невеликий попит на елітне житло, адже довгобуди не добудовуються, а нові елітні будинки не зводяться.

«На даний час ціна на житло дуже упала. Якщо до кризи вона становила 800-1200 доларів за метр квадратний, то тепер вона становить 4000 гривень. На вторинному ринку також процес зменшення — з 1000-1200 до 600-800 доларів за квадратний метр житла. Найближчим часом прогнозую поступове збільшення ціни за рахунок стабілізації ринку та росту попиту», — розповідає Юрій Андрійчук.

Також за його словами, щоб ринок нерухомості відновився, потрібно відновити кредитування та зменшити відсотки по ним.

old_editor, 23.09.2009 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини