З нового року всі франківські ЖЕО стануть приватними підприємствами

З першого січня 2010 року ЖЕО переформуються у приватні підприємства. Сьогодні на сесії міської ради затвердження цього законопроекту без ляпсусів не обійшлось. В основному депутати виявляли переконання, що нові реформи понесуть за собою і нові борги, а як відомо борги ЖЕО перед Пенсійним фондом досі непогашені.

Однак міський голова Віктор Анушкевичус повідомив, що ЖЕО хоч і мають борги, то вони не збільшуються. Справа в тому, що то Пенсійний фонд встановив високі штрафи та пені, говорить мер. Окрім того, всі робочі місця збережуться: від керівника до останнього майстра, запевнив Віктор Анушкевичус.

Основний мотив – покращення послуг та відповідальності працівників. За керівниками підприємств буде особливий нагляд з боку мерії. Віктор Анушкевичус пообіцяв, якщо хтось із керівників колишніх ЖЕО породить нові борги, його діяльність буде віддана детальному розбору, а в гіршому разі – звільнення.

Хоч депутати сесійної зали скептично відповідали про проект, казали, що мовляв, це не вихід, якщо не більша катастрофа, та й обурювались, що рішення ставить депутатів в глухий кут, адже часу для роздумів обмаль.



old_editor, 22.09.2009 20:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини