Недосконала база даних є великою проблемою для складання правильного реєстру виборців — відділ адміністрування Франківської ОДА

З 5 вересня цього року розпочався вторинний етап поновлення уточнення та поновлення реєстру виборців, що буде тривати до 15 жовтня.

Як розповіли «Малакаві» у відділі адмініструванні реєстрів Івано-Франківської ОДА процес первинного уточнення пройшов відповідно до норм закону та був досить успішним.

«За базу брався список виборців 2006 року. Органами внутрішніх справ, підрозділами юстиції було подано повний список усіх виборців по області. Інформація оброблялася у ЦВК, який і давав дозвіл на внесення тих чи інших прізвищ до бази даних», — говорить провідний спеціаліст відділу адміністрування ОДА Володимир Чабан.

Але за словами пана Чабана є дві великі проблеми. Основна з них це недосконала стара база даних, в якій не було вказано номерів будинків та квартир. Особливо це стосується жителів сільської місцевості. Другою є неправильне та невпорядковане написання назв вулиць.

«Ми уже звернулися до міністерства юстиції з проханням налагодити цей процес. Адже такі недоробки ми усуваємо самі, а це є дуже важко. Їм потрібно поміняти стиль роботи і справа піде швидше», — зауважив Володимир Чабан.

old_editor, 23.09.2009 15:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини