Класична музика знову в моді, або у Франківську стартував проект «Перлини світового мистецтва»

В Івано-Франківську започатковано новий грандіозний музичний проект «Перлини світового мистецтва», який за словами організаторів, повинен залучити якомога більше людей до класичної музики. В рамках цього проекту протягом сезону в приміщенні філармонії пройдуть концерти відомих музикантів сучасності з Івано-Франківським камерним оркестром.

На прем’єрний концерт запрошено всесвітньовідомого музиканта-віртуоза, людину, котру занесено до «Книги рекордів Гінеса», вихідця з Україна Олега Полянського.

«Сьогодні прозвучить «Перший концерт Чайковського», який у моєму репертуарі давно. Я дуже радий виступати в Івано-Франківську вперше», — розповідає Олег Полянський.

За словами музиканта, в Німеччині, де він проживає, культурно-музичне життя є дуже інтенсивним.

«Я хочу, щоб і в Україні класична музика користувалася попитом. Бо ж для музиканта велике значення має атмосфера в залі та активна концертна діяльність», — говорить пан Олег.

Як розповіли організатори, ведуться переговори з відомими музикантами різних напрямків.

«Пропаганда кращих зразків світового мистецтва - від давнини і до сьогодення - наше головне завдання», — підсумував Олег Полянський.

Також організатори цього заходу мають декілька варіантів щодо виступу камерного оркестру з одним із франківських рок-гуртів

old_editor, 23.09.2009 21:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини