Прикарпаття: чи не вперше за всю історію України було засуджено двох громадян, які свідомо ухилялись від проходження служби

Безпрецедентний випадок стався на Прикарпатті: чи не вперше за всю новітню історію України було затримано і засуджено двох громадян України, які свідомо ухилялись від проходження строкової служби у лавах Збройних Сил нашої держави.

«Пошук цих громадян відбувався силами працівників нашої установи, — розповів військком Калусько-Рожнятівського об’єднаного районного військового комісаріату підполковник Володимир Мазур.Після їх виявлення та затримання всі необхідні документи були передані до військової прокуратури західного регіону, а звідти – у суди за місцем проживання втікачів».

Один з них, мешканець Рожнятова, тікав від виконання свого обов’язку перед батьківщиною маже рік. Інший, калушанин, не з’явився на відправку до частини вже після проходження медичної комісії та отримання повістки під час минулої призовної кампанії «Весна – 2009». Таким чином Рожнятівський районний та Калуський міськрайонний суди відповідно до статті 335 Кримінального Кодексу України «Умисне ухилення від призову на строкову службу» засудили мешканця Рожнятова до штрафу у розмірі двох тисяч гривень, а горе-призовнику з Калуша доведеться провести за гратами Івано-Франківського слідчого ізолятора три місяці.

«До пошуку та притягнення до відповідальності тих, хто злісно ухиляється від проходження строкової служби, ми залучаємо відповідні служби міліції та СБУ, – зазначив Івано-Франківський обласний військовий комісар підполковник Геннадій Долгашов. – Переважно прикарпатці завжди славились своїм відповідальним ставленням до виконань законів України. Тому я, сподіваючись на свідомість призовників та їхніх батьків, переконаний, що в подальшому у нас не виникатиме таких прикрих випадків. Всі призовники вчасно будуть проходити і медичні комісії, і з’являтись на відправки до війська».



До речі, чергова призовна кампанія «Осінь-2009» розпочнеться вже першого жовтня. І якщо ви навіть і не отримали офіційної повістки, але ви є призовного віку, то в будь-якому разі потрібно завітати до свого районного військового комісаріату. І не варто чекати, доки працівники військкоматів прийдуть до вас самі.

Підполковник Тарас Грень

old_editor, 23.09.2009 21:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини