Президент врятував Гуцульський ансамбль — Ярослава Собко

Нещодавно Президентом України Віктором Ющенком був підписаний указ «Про збереження гуцульської культури та творчості», який має на меті перш за все врятувати Національний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю, що з приходом нового директора філармонії почав занепадати.

«Цей колектив — наша гордість, національна перлина, — говорить колишній директор обласної філармонії Ярослава Собко, — Ним захоплюється увесь світ. Але є люди, які цього зовсім не розуміють. Ще у червні минулого року ми з Князевичем встигли оформити усі документи на присвоєння ансамблю статусу «національного». Проте моєму здивуванню не було меж, коли я дізналася про те, що на засіданні обласної ради з питань культури вирішили, що цього робити не потрібно, адже тоді ансамбль втратить фінансування».

Як розповіла пані Собко, попри все президент не залишився осторонь цього питання та уже на днях підпише указ про присвоєння ансамблю статусу «національного».

«Це дасть змогу вилучити ансамбль з місцевого керування і поставити його фінансування на державний рівень. Щодо нової назви «Гуцулія», то це буде зроблено перш за все для закордону, де назвою колективу повинне бути одне слово. Гуцульська творчість в обробці та постановці такого самородка як Петро Князевич ще довго буде дивувати увесь світ, а Україна буде пишатись ним», — повідомила «Малакаві» Ярослава Собко

old_editor, 24.09.2009 15:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини