Кращих вчителів Калуша увіковічнять в пам’ятнику

У Калуші популяризувати професію вчителя допоможе пам’ятник. Щоб гідно оцінити вклад людей цієї професії у навчання і формування світогляду підростаючого покоління, досягнуті ними успіхи, влада міста перейнялася ідеєю зведення пам’ятника Вчителю. На останній сесії міської ради депутати затвердили склад комісії, яка займатиметься організацією конкурсу на кращий проект скульптури.

За словами заступника міського голови Василя Петріва, щоб визначитись, як саме виглядатиме цей постамент, буде оголошено конкурс. Згідно з його умовами, автори проекту повинні самі визначити місце встановлення пам’ятника, його вигляд, але обов’язково повинна бути стела, на якій викарбовуватимуть прізвища кращих вчителів Калуша. Участь у конкурсі на кращий проект скульптури Вчителя можуть брати не лише митці Калуша.

Наразі ще не відомо, за які кошти реалізовуватимуть цей проект. Як зазначив Василь Петрів, ймовірно щось запозичать із досвіду місцевої влади Тернополя, яка вже давно переймається ідеєю спорудження скульптури, покликаної популяризуватиме професію вчителя. 1 жовтня цього року тернопільські освітяни мали можливість проголосувати за один із запропонованих проектів. Кошти на його спорудження вже зголосилися дати окремі мешканці цього міста, а ще до цієї справи долучаться самі освітяни.

Довідка

Ідея із пам’ятниками в Калуші не нова. Свого часу депутати міськради так само прийняли рішення про встановлення на майдані Шептицького пам’ятника покровителю Калуша – Архістратигу Михаїлу, потім в місті був проведений конкурс, за результатами якого переможцем став один із запропонованих проектів постаменту вартістю 600 тис. грн., однак на реалізацію задуму в міському бюджеті коштів не знайшлося.

Віра Любинець

old_editor, 12.10.2009 14:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини