Ускладнення від грипу різні – від бронхіту, пневмонії, менінгіту, запалення нирок та інших, до ураження ЦНС — Фіглевський

Початок жовтня передвісник загострення грипу серед населення. Медики все частіше попереджають, що з першими ознаками неприємного захворювання негайно лікуватись, бо «невиражений» грип спричинить купу ускладнень, в гіршому випадку може привести і до летальних випадків.

Погіршення самопочуття, втрата апетиту, озноб – традиційні ознаки грипу. Завідувач епідемвідділу міської СЕС Віталій Фіглевський каже, хвороба дає про себе знати після інкубаційного періоду, не більше двох днів. З'являються головний біль, ломота у суглобах та кістках, підвищується температура, загальна слабкість. Висока температура може не спадати кілька днів, попереджає медик.

«Ускладнення від грипу найрізноманітніші – від бронхіту, пневмонії, менінгіту, запалення нирок та інших до ураження центральної нервової системи», — говорить Віталій Фіглевський.

Аби уберегтись від грипу, експерти радять суворо дотримуватись правил гігієни. Прийшовши з вулиці, мити не лише руки, а й обличчя і навіть полоскати ніздрі та ротову порожнину, найкраще це робити наніч спеціальною часниковою водою. Лікарі рекомендують не ковтати цілих зубчиків часнику і запивати їх теплою водою – можна пошкодити стінки шлунку. Цибуля, часник та салат з хроном – чи не щоденний раціон для боротьби з недугом. «Фрукти і овочі – беззаперечні продукти щоденного харчування. Також варто пам’ятати про традиційні засоби для профілактики грипу – чай з лимоном і малиновим варенням, як можна більше гарячих напоїв», — радить Віталій Фіглевський.

old_editor, 07.10.2009 14:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини