«Рада-3» не працює, бо лідери фракцій бояться втратити контроль над депутатами — Яценюк, ексклюзивні коментарі «Малакаві»

Лідер Громадської ініціативи «Фронт змін», народний депутат України Арсеній Яценюк заявляє, що програмно-технічний комплекс-систему «Рада-3» модернізовано відповідно до чинного законодавства. Джерело фінансування оновлення системи не є таємницею. Зокрема, за його словами — це були кошти, які він, як голова Верховної Ради заощадив, віддаючи перевагу рейсовим літакам під час відряджень. Він вимагає перевірки інформації про зловживання під час фінансування модернізації «Ради-3» Генеральною прокуратурою України.

Нагадаємо, 25 вересня Арсеній Яценюк звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням підписати розпорядження про введення в експлуатацію програмно-технічного комплексу-системи «Рада-3», яка передбачає реєстрацію народного депутата за відбитком пальця.

Арсеній Яценюк підкреслив, що небажання вводити цю систему в дію викликане спротивом голів фракцій, які бояться втратити контроль над своїми депутатами.

«Йде боротьба з Конституцією, йде боротьба з людьми. Не хочуть голосувати особисто. Бо тоді лідери фракцій втратять контроль над членами парламенту, тому що перестануть збирати карточки для голосування, перестане один депутат голосувати за шістьох, а депутати будуть самостійно приймати рішення. У цьому є дуже великий ризик для лідерів фракцій, тому що ніхто не знає, як вони голосуватимуть. Це буде вже людина, яка буде сама думати, натискати кнопку чи ні. Так що тут справа не в грошах», — повідомив «Малакаві» Арсеній Яценюк.

Також лідер «Фронту змін» заявив, те, що відбувається — це свідчення тільки одного: страх втрати контролю над своїми фракціями, небажання виконувати Конституцію України.

Крім того, Арсеній Яценюк зазначив, що не встиг ввести в дію модернізовану «Раду-3» за часів свого перебування на посаді голови Верховної Ради, але у нинішнього спікера Володимира Литвина були і є всі можливості це зробити – для цього потрібне лише розпорядження за підписом голови парламенту.

old_editor, 06.10.2009 20:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини