Молодь України політично-пасивна, але саме від вибору молоді залежить дуже багато — Віктор Чопей

Протягом вересня та включно до січня «Громадський форум Івно-Франківська» за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в України реалізують проект «Молодь має вибір», основна мета якого залучити студентів до громадсько-політичного життя, до участі у виборчому процесі, розвинути активність молоді.

«Люди втрачають інтерес до політики, до політиків зокрема, тому вирішили створити такий проект, щоб активізувати молодих людей, які в цей час можуть допомогти країні, саме молоді люди можуть обрати ту владу, яка на їхній вибір є найкращою і може внести якісь зміни. Головним завданням є – знайти ініціативних людей, які зможуть донести через засоби інформації свою позицію, загітувати інших, та щоб прийшли і взяли участь у виборах», — говорить координатор проекту «Молодь має вибір» Віктор Чопей.

За його словами, молодь є тим прошарком, який може змінити суспільство. «Протягом чотирьох місяців будуть відбуватися дебати на найважливі на даний момент питання, чи потрібна в Україні друга державна мова, чи потрібно переходити на контрактну армію і інші. Проводитимемо відбіркові тури, кращі команди потраплять у фінал та півфінал, які будуть транслюватись по місцевому телебаченню, тобто проведемо теледибати серед студентів, таким дуже популярним методом спілкування. Молоді потрібно дати право продебатувати, висловити свою думку, протиставити її іншим», - вважає Віктор Чопей.

Вже було проведено три презентації у вузах міста, у яких взяли участь понад дві сотні студентів, говорить Віктор Чопей. Прес-секретар ГО «Івано-Франківський форум» Микола Грабовецький зазначив, що акція направлена на боротьбу з конформізмом молоді, «бо як ми бачимо на виборах люди дуже часто продаються, не думають про своє майбутнє, що від їх вибору дуже багато чого залежить, в тому числі їхнє власне майбутнє, хочемо подолати байдужість молодих людей», - говорить Микола Грабовецький.

Схожа акція проходить і в інших містах країни, однак спільного Всеукраїнського фіналу не буде. Фіналістам Івано-Франківська передбачені подарунки, щоправда які, організатори наразі не уточнювали, переможців обиратимуть незалежні судді, які не належать до тієї чи іншої політичної сили, що дасть змогу дійсно незалежно, не на користь своєї політичної течії, обрати кращих, говорять організатори.

old_editor, 06.10.2009 18:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини