Юрій Луценко: Нехай Президент бореться з розкраданням коштів його підлеглими так, як це робить міліція

Перш ніж робити публічні закиди, що нібито міліції погано працює, нехай Президент Віктор Ющенко спершу припинить розкрадання бюджетних коштів його підлеглими, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі програми «Шустер live».

Так він прокоментував вчорашню заяву речника Президента Ірини Ванникової про вимогу до органів внутрішніх справ вжити ефективних дій у відповідь на сплеск злочинності.

На думку Юрія Луценка, насправді такого сплеску злочинності, про який говорить Секретаріат Президента, немає.

«Ніякого «бєспредєла» немає, а є просто бажання політизувати роботу міліції, яка свою роботу робить. Щодо заяви пані Ванникової, то Секретаріату Президента я би порадив зайнятися своєю справою, а не вбивствами, які ми розкриваємо, і не злочинами, які також ми долаємо», — сказав міністр.

За його словами, було б набагато краще, якби Секретаріат Президента і сам глава держави спочатку розібралися зі злочинцями, які окопалися в президентській вертикалі влади — якщо в минулому році міліція виявила розкрадання цими чиновниками бюджетних коштів на 1 млрд. гривень, то цього року — майже втричі більше.

«У нас 94 % розкриття вбивств в Україні, нехай він забезпечить 94 % цільового використання коштів, а не розкрадання 2,7 млрд., як це сталося цього року… Президент всіх цих чиновників призначає особистим указом. Хто з них за це відповів?», — питає Юрій Луценко.

На думку міністра, якщо Президент хоче звернути увагу міністра внутрішніх справ на якісь факти, він завжди може це зробити по телефону.



«Якщо Президент хоче звернути мою увагу, то він хоча би за півроку підняв слухавку та звернув мою увагу. У нас унікальна країна, де Президент по півроку не дзвонить міністру внутрішніх справ і не цікавиться»
, — сказав Юрій Луценко.

old_editor, 06.10.2009 17:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини