Дані у реєстр виборців вводитимуться за допомогою ПАЗІ. При його втраті всі коди блокуються і сторонній в систуму не потрапить

«Для того, щоб вводити дані у реєстр виборців можна увійти у систему використовуючи флешку, на якій є пароль. Людина ходить з цією флешкою, може її загубити», - розповів Роман Зварич в інтерв'ю на 5 каналі.

Як повідомили «Малакаві» в обласному КВУ, це не просто флешка, а спеціальний пристрій ПАЗІ - програмно-апаратний засіб ідентифікації. Він, звичайно, може бути загублений, але в такому випадку блокується код доступу й потрапити у базу даних просто не можливо.

«У разі зникнення пристрою втрачається доступ до нього, але не втрачається реєстр виборців. Тому, служба реєстру матиме ці дані. Жоден працівник не мовчатиме про втрату ПАЗІ, адже це велика відповідальність. А вцілому, програма зроблена гарно, хоч і з незначними недоліками», — говарить голова обласного обласного КВУ Юрій Лисюк.

Він також додав, що слабкі сторони є у програмі. І якщо спробувати, її можна пошкодити у день виборів. Але це крайній випадок і малоймовірний.

old_editor, 06.10.2009 16:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини