Місячник добровільної здачі зброї триває. На даний момент добровільно здано 15 гранат та 1тис. набоїв до стрілецької зброї

З початку жовтня на Івано-Франківщині триває місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї. Результати збору поки невеликі, але ж місячник тільки розпочався.

«На даний момент добровільно здано 15 гранат та 1тис. набоїв до стрілецької зброї часів Другої світової війни. Їх було виявлено однією із мешканок Івано-Франківська у стіні на горищі свого помешкання під час ремонту. Усі боєприпаси знешкоджено», — розповідає керівник Цетру зв’язків із громадскістю УМВС в області Василь Гультайчук.

Перші офіційні дані з районів, за словами пана Василя, надійдуть до 11 жовтня. А поки він закликав усіх громадян, котрі зберігають в себе незареєстровану зброю позбутися і її, і клопотів.

«При добровільній здачі незареєстрованих одиниць зброї громадянин звільняється від адміністративної та кримінальної відповідальності. Ми робимо це для того, щоб ця зброя не потрапила до рук злочинців, не становила небезпеки та не ставала причиною різних нещасних випадків», - каже Василь Гультайчук.

Такі місячники проводяться двічі на рік. Останнього разу у квітні було зібрано 128 одиниць зброї.

«Також, якщо зброя дісталася вам у спадок, то її можна добровільно здати на обстеження, і якщо вона придатна для використання, ми з радістю її законнно зареєструємо», — повідомив «Малакаві» Василь Гультайчук.

old_editor, 06.10.2009 18:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини