Іноземні туристи бояться вступати у відносини з українськими повіями

Україна не бордель і все більше іноземних туристів не шукають сексуальних утіх в українських жриць кохання.

«В Україні проституція нелегальна та протизаконна, а іноземці побоюються вступати в кримінал, — говорить лідерка жіночого руху «FEMEN» Анна Гуцол, — Протягом літнього періоду ми роздали іноземним туристам понад 20 тисяч інформативних листівок про проституцію в Україні, венеричні захворювання і всякі такі страшні штуки, після чого близько 35 туристів до нас повертались та віддавали візитівки дівчат легкої поведінки, які їм давали у готелях, і дякували за інформацію».

Жіночий рух «FEMEN» організовує акції протесту проти проституції та секс-туризму в Україні. Особливо продуктивним був 2008 рік, який відзначився цілою низкою акцій у форматі контраверсійних вуличних перформенсів.

А з першого березня цього року у Києві діє «FEMEN – патруль», який полює на потенційних секс-туристів та проводить інформаційну діяльні серед іноземців.

«Наступну плануємо таку собі акцію-шоу під стінами Кабміну та Верховної ради. Хочемо зробити щось несподіване, аби нашим депутатам було цікаво», — каже Анна Гуцол.

Сміливий одяг, високі підбори та відвертий макіяж – вигляд активісток «FEMEN» на організованих акціях. Лідер руху каже, що так вони привертають увагу перехожих, змушують задуматись.

«Ми хочемо показати, що одягаємось як хочемо і носимо, що хочемо, але це не дозволяє розцінювати нас як повій. Ми так навчені, нас виховувало телебачення, ми маємо право так виглядати. Тим більше, що дівчата по нічних клубах виглядають куди провокативніше», — розповідає Анна Гуцол.

Найближча акція «FEMEN» буде уже цієї п’ятниці біля посольства Афганістану. Причиною став нещодавно прийнятий закон, який дозволяє чоловікам не годувати свої жінок, вразі їхньої відмови у виконанні подружнього обов’язку.

«Це просто аморальний та божевільний закон. Хочемо підтримати афганських жінок. Не думаю, що протестантів буде багато, бо територія посольства невелика», — говорить лідер жіночого руху.

Про розширення та розвиток руху Анна Гуцол каже, що це нелегко, адже вони структура приватна, але свої об’єднання матимуть по містах, де проходитиме Євро-2012.

«Коли стануть остаточно відомі міста Євро-2012 хочемо провести ряд акцій та мати «патрулі» у найбільш туристичних місцях», — повідомляє Анна Гуцол.

Україна посідає перше місце у Європі по проституції серед неповнолітніх. Наразі нелегко проводити інформативні семінари по школах та навчальних закладах, немає коштів та професійних педагогів. «Діти знають, що таке секс і це все. Немає комплексної педадогічної діяльності у цій сфері. Ми не реабілітаційний центр, лише намагаємось застерегти та попередити проституцію та її наслідки», — каже пані Анна.

За результатами міжнародних досліджень кожна четверта жінка-повія в Європі українка.

«23 проценти повій Європи – українки. Ми маємо вкрай негативний імідж у світі. Зараз незаміжній дівчині без дітей виїхати за кордон дуже складно. Це причина такої сумної статистики. Це проблема суспільства. До нашої наступної акції долучаться іноземні музиканти, які звертатимуться до нашої влади з цією проблемою. Їм не байдуже, вони готові хоч з Президентом говорити, бо це дійсно дуже важливо. Можливо, хоч до закордонних учасників прислухаються», — говорить Анна Гуцол.

Мар’яна Лехицька

old_editor, 19.08.2009 18:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини